Blog

/
22apr2013

Flexibele en Slimme UPS systemen FXS!

  • By Ferry Tulling
  • 1 Tags
  • 0 Comments

Borri gelooft dat in de energievoorziening van alle datacenters de meeste kans is om verdere verhoging van de efficiëntie te kunnen bewerkstelligen. Borri werkt samen met de partners om de energiekosten te kunnen verlagen. Het is echter ook van cruciaal belang dat de exploitanten kiezen voor een UPS oplossingen die niet alleen kan zorgen voor een hoog rendement niveau, maar ook kan zorgen voor een betrouwbare back-up power.

 

UPS-systemen vormen de basis van de elektrische infrastructuur van een datacenter en zorgen voor fysieke ‘verzekeringen’, het beschermen van de veilige werking van de IT omgeving. Het is daarom van groot belang dat de exploitanten niet worden verblind door het streven naar een grotere efficiëntie en daarbij het primaire doel van het UPS-systeem – ultieme bescherming tegen stroomuitval niet vergeten .

 

Een conventioneel UPS-oplossing, die actief is in echte online dubbele conversie (VFI) zal zorgen voor de hoogste mate van bescherming. Echter heeft, historisch gezien,  dit type configuratie een lager niveau van efficiëntie.
De efficiëntie cijfers kunnen een verdere daling veroorzaken wanneer meerdere UPS systemen worden gebruikt als parallel systeem voor redundantie, waarbij de maximale belasting tot 50 procent van de totale capaciteit per UPS bereikt wordt.
Al vele jaren hebben UPS-systemen een ECO-optie, of een directe lijn modus (meestal VI of VFD). Dit omzeilt de online dubbele conversie technologie en maakt het mogelijk om, direct stromen van input naar output te sturen. Deze configuratie verhoogt aanzienlijk de efficiency niveaus, maar snijdt ook het beschermende karakter van de UPS.

 

Waar eens deze functie werd gebruikt voor niet-gevoelige apparatuur zoals noodverlichting systemen die niet werkelijk worden beïnvloed door een korte stroomonderbreking, worden nu sommige datacenters uitgevoerd met behulp van de ECO-modus als standaard instelling, om stroom te besparen.
Sommige UPS fabrikanten voeren nu de ECO-mode als standaard instelling op de UPS. Een deel van de ECO functie is nu mogelijk te wijten aan de recente ontwikkelingen in de technologie. Dit heeft geresulteerd in de toegenomen intelligentie van UPS-oplossingen, waardoor de UPS automatisch kiest welke modus aangezet wordt, afhankelijk van netspanning omstandigheden en historische gegevens. Sommige van de UPS-fabrikanten hebben het datacenter managers onmogelijk gemaakt om de instellingen ter voorbereiding van zelfs een geplande stroomuitval handmatig te kunnen wijzigen verwijderd!

 

Deze nieuwe technologieën kunnen nu een rendement van 95-98 procent behalen. Dit is een aanzienlijke stijging in vergelijking met conventionele online dubbele conversie UPS, maar het is onderworpen aan een zeer significante compromis.
Elke moderne UPS, die werkt standaard op deze manier (VI of VFD) om te reageren op een probleem met de netvoeding. De UPS reageert binnen enkele milliseconden, maar die paar milliseconden kunnen een compromis zijn voor de veilige werking van het servergebruik welke ondersteund wordt door de UPS.
Conventionele online dubbele conversie UPS-oplossingen zijn niet in staat om dezelfde efficiëntie niveaus te bereiken, maar ze bieden een constante output aan de belasting die is geïsoleerd van het lichtnet. Ze beschermen de aangesloten apparatuur van alle verstoringen en levert dus veel betere bescherming tegen stroomuitval.

 

Echter, bij Borri geloven we dat managers van datacenters niet zou moeten kiezen tussen een hoog rendement met een gecompromitteerde bescherming of volledige bescherming met een verminderde efficiëntie. Na een uitgebreid onderzoek en ontwikkeling heeft Borri een UPS-systeem ontwikkeld die het beste van beide werelden te bieden heeft. Beschikbaar vanaf 60kVA en hoger, de UPS-systemen zijn van traditionele ontwerpen en integreren online dubbele conversie topologie. Ze hebben ook een uitgang scheidingstransformator standaard om de ultieme bescherming te bieden, te wijten aan galvanische isolatie van de kritische belasting van input spikes, pieken, omvormer switching apparatuur en DC-spanningen.

 

Investeringen op componentniveau zorgt ervoor dat gebruikers maximale bescherming krijgen van het werken in online dubbele conversie modus, waarbij ook een hoog rendement bereikt kan worden. Deze geavanceerde UPS-oplossingen van Borri kan werken bij efficiëntie van 95 procent bij volledige belasting, en zelfs meer dan 93 procent bij halve belasting en lager, zodat gebruikers de inzet van de redundantie nog steeds kan bereiken met een indrukwekkende efficiency winst.

 

Niet tevreden met deze efficiency van 95% dan is er de optie voor Smart Online-modus (SOL) toegevoegd aan de systemen, waardoor de controle aan de gebruiker is en de mogelijkheid is om de UPS om te schakelen tussen dubbel conversie systeem en een directe lijnverbinding tussen input en output met een uitgebreide controle functie van de ingangsspanning.

 

Het belangrijkste is dat datacenter managers volledige controle kunnen nemen over het systeem en wensen. Overweging kunnen nu worden gedaan aan de hand van het benodigde vermogen, dag-tot-dag energieverbruik en milieu-impact. De FXS-upgrade geeft datacenter operators de flexibiliteit met betrekking tot de vraag of ze actief zijn in online dubbele conversie (VFI) voor volledige bescherming of draaien Smart Online Modus voor nog hogere efficiëntie. De flexibiliteit van het systeem maakt het mogelijk om deze beslissing voortdurend te worden beoordeeld en aangepast zoals vereist is door het datacenter.

REACTIES