Blog

/
04nov2015

Internet of Things (IoT) vereist een betrouwbare stroomvoorziening!

  • By Ferry Tulling
  • 1 Tags
  • 0 Comments

Internet of Things (IoT) is een trend waarom niemand heen kan. Het is de toekomst welke in een zeer razend tempo ons nadert en wellicht al tot stand is gekomen zonder dat we er erg in hebben. Het continu verzamelen en verzenden van gegevens zal leiden tot efficiënter sturen van hedendaagse zaken. Het brengt in een razend tempo informatie tot ons, welke onder andere de veiligheid in de leefomgeving kan verbeteren. Internet of Things (IoT) technologie wordt continue verbeterd en werkt goed zolang de stroomvoorziening aanwezig is!

Door Internet of Things (IoT) wordt veel informatie gekoppeld, verwerkt en geanalyseerd. Echter wordt er een schakel in de keten onderbroken door bijvoorbeeld een stroomstoring dan kan dit voor de gehele keten grote gevolgen hebben. Mede voor de Internet of Things (IoT) keten is het van belang een betrouwbare en ononderbroken stroomvoorziening te hebben. Vooral de ononderbroken stroomvoorziening (Lees: UPS – Uninteruptible Power Supply) is van belang. Enkele seconde spanningsverlies kan grote gevolgen hebben op verlies van belangrijke data!

Kortom zolang er niet voorzien is in een UPS systeem voor de routers, switches en andere gerelateerde IoT-apparatuur is een deel van de keten of de gehele keten zwak en onvoorspelbaar. Het advies is dus te bekijken waar het noodzakelijk is om een UPS systeem als ononderbroken stroomvoorzieining in te zetten.

The UPS Factory bv kan u adviseren en leveren van de betreffende “IoT” UPS voorziening!

REACTIES