Blog

/
27mei2013

Transformator gebaseerde UPS B9000fxs & B9600fxs

  • By Ferry Tulling
  • 1 Tags
  • 0 Comments

De Uninterruptible Power Supply (UPS) markt is gevormd door de aanzienlijke stijging van de IT-capaciteit. Het streven naar duurzaamheid moeten de operationele kosten en de eisen verlagen om datacenter ruimtes efficiënter te gebruiken. De UPS oplossingen zijn een essentieel onderdeel van de infrastructuur voor het bedrijfsleven geworden. De fabrikanten hebben nieuwe technologieën nodig om de snelle en steeds veranderende eisen van deze kritische back-up power systemen voor te blijven. Terwijl velen geloven dat de grootst mogelijke efficiëntie vooruitgang heeft geboekt in het transformator vrije UPS ontwerp, kan er beter worden gesteld dat eigenlijk de transformator gebaseerde UPS de basis is van degenen die de meest indrukwekkende ontwikkeling heeft doorgemaakt in geavanceerde technologie welke hen in staat stelde om een ​​grotere operationele efficiëntie te bereiken.

Het onbetwistbare feit is dat sommige transformator gebaseerde UPS-oplossingen qua efficiëntie nu kunnen aansluiten bij hun transformator vrije systemen wordt het duidelijk dat de transformator gebaseerde technologieën zich zonder enige twijfel enorm geëvolueerd hebben.

Sommige transformator vrije systemen zijn radicaal verbeterd in de bescherming van de achterliggende belasting en daarom kunnen we zeggen dat beide zeer goede oplossingen bieden en mag geen van beiden over het hoofd worden gezien.

Beide technologieën hebben een belangrijke rol te spelen en de keuze moeten worden gemaakt op basis van de eisen van de eindgebruiker en hun operationele omgevingen.

 

UPS efficiëntie.
De markt blijft vragen naar betere efficiëntie, maar de markt moet ook inzicht krijgen in de afweging die een betere efficiëntie kunnen betekenen ten opzichten van de beveiliging van de achterliggende belasting.

Alle Borri UPS-systemen zijn ontworpen met de ultieme maat van bescherming als hun primaire functie. Zijn meest veerkrachtige oplossing is haar transformator gebaseerde UPS B9000FXS en B9600FXS, die toonaangevende efficiëntie kan bereiken van meer dan 95% bij een deel belasting.

Het is belangrijk op te merken dat sommige fabrikanten nog steeds hun UPS-uitgangen op 240V zetten welke leidt tot hogere efficiëntie. Borri zet al haar UPS-uitgangen op 230V fasespanning om een reëel beeld te krijgen in de praktijk.

Een transformator gebaseerde UPS zal altijd de beste bescherming zijn voor de achterliggende belasting. Zijn voornaamste doel is om kritische toepassingen zoals transportnetwerken en essentiële IT-infrastructuur beter te beschermen.

Afhankelijk van het risiconiveau welke genomen kan worden, zal een en ander afhangen hoeveel extra efficiëntie kan worden verkregen. Waar eens een transformator een enorme aanslag op de UPS-efficiëntie zou hebben gelegd, zijn aanzienlijke investeringen in onderzoek en ontwikkeling nu dat de transformator gebaseerde systemen Borri maar 1% verliest in efficiency ten opzichte van een standaard transformator vrije oplossing welke nu 96% efficiëntie zou kunnen bereiken.

Verdere efficiëntiewinst kan worden bereikt door het uitvoeren van de UPS in een eco-mode, die verkrijgbaar zijn in vele verschillende soorten, afhankelijk van de fabrikant, maar voornamelijk leveren ze dezelfde belangrijkste functie van het voeden van de belasting via bypass lijn, met de UPS omvormer klaar om te schakelen binnen de 2-4ms. De efficiëntie  wordt bereikt tussen 98-99% bij volle belasting, maar wel afhankelijk van de vraag of andere delen van de UPS, zoals de batterijlader zijn uitgeschakeld voor bepaalde perioden.

De uiteindelijke totale efficiëntie, zoals bewezen door Borri op een recente high profile project, is binnen zijn transformator vrije ontwerp, waarbij de omvormer in de stand-by staat en ventilatoren zijn uitgeschakeld, waardoor het bereiken van gecertificeerde efficiëntie van 99,5 bij halve belasting een feit is. Natuurlijk zal deze technologie zorgvuldig en in samenhang moeten worden ingezet met het algemene ontwerp van een datacenter.

Hoewel ontwikkeld in de vroege jaren 90, hebben transformator vrije UPS-systemen pas onlangs de kloof gesloten met de integratie van gemeenschappelijke UPS technologieën. Terwijl er veel fabrikanten zijn welke zich uitsluitend blijven richten op het bereiken van het hoogste rendement niveaus, heeft Borri ook de standaard gezet voor de markt in toonaangevende transformator vrije UPS.

Gebruikmakend van de meest geavanceerde technologische praktijken, isoleert Borri door middel van online dubbele conversie technologie de stroom van alle inkomende onregelmatigheden en biedt een bijna perfecte ingang power factor. Door de integratie van IGBT’s (Geïsoleerde Gate Bipolar Transistors) en een geavanceerde PFC (Power Factor Control) wordt de harmonische vervorming ook gehouden op minder dan 3%. Ideaal voor de combinatie met noodstroomaggregaten.

 

De keuze.
Voor een groot deel van de markt heeft de efficiëntie de hoogste prioriteit, maar er is maar een klein verschil in efficiëntie waarbij maximale bescherming wordt bereikt. Transformator gebaseerde systemen zijn door hun ontwerp zwaarder en groter en in het geval van de Borri systemen zullen deze de uitgangsstroom beter beschermen en zou dit de enige keuze moeten zijn voor kritische toepassingen.

In tegenstelling tot de Borri systemen zijn transformator vrij oplossingen lichter, compacter en nemen dus minder vloeroppervlak in. De transformator vrij systemen leveren echter in op bescherming van de belasting.

REACTIES