Noodstroom Systemen
.

Nieuws berichten.


21 mei 2021

Onderhoud Universiteit

Vandaag heeft het jaarlijks onderhoud plaatsgevonden aan een UPS Borri Ingenio 40kVA op een universiteit in Nederland. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

12 april 2021

Vervanging Eaton 9355 10kVA UPS voor een ABB Powerscale 10kVA UPS Hotel

Onderhoud aan UPS systemen essentieel!!

Vorige maand werd The UPS Factory om advies gevraagd aangaande een bestaande noodstroom voorziening in een hotel. De betreffende UPS had geen jaarlijks onderhoud gekregen en stond in alarm. De externe batterijkast was nauwelijks aan te raken door de hitte. De betreffende batterijen stonden te nagenoeg te "koken". Om erger te voorkomen is de betreffende Eaton UPS direct afgeschakeld en zeer snel vervangen door een nieuwe ABB Powerscale UPS uit voorraad. De gasten van het betreffende hotel kunnen weer gerust overnachten en op de UPS wordt jaarlijks onderhoud uitgevoerd. Kortom jaarlijks onderhoud is essentieel, evenals reactie op een alarm van de UPS.

Heeft u ook een UPS staan waarbij geen jaarlijks onderhoud uitgevoerd wordt, neem dan contact met ons op voor advies via service@theupsfactory.com of via 0186684088!!!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

31 maart 2021

Levering 4x 1 fase 6kW CertaUPS & 1x 3 fasen ABB Modulaire UPS DPA UPScale 2x20kW

Afgelopen maand heeft The UPS Factory bv, voor de MER ruimte van een groot distributie centrum, een modulair 3 fasen ABB UPS Systeem van 2x 20kW met interne batterijen en 4x een enkel fase CertaUPS systeem van 6kW mogen adviseren en leveren. Het project is onlangs succesvol opgeleverd!

Wilt u ook advies en levering omtrent een nieuw noodstroom UPS systeem, neem dan nu contact op met The UPS Factory bv via info@TheUPSFactory.com!---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 september 2018

Nieuwe algemene brochure van The UPS Factory

Een nieuwe reeks UPS producten zijn toegevoegd aan de product brochure.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

15 mei 2017

Nieuwe algemene product brochure

De nieuwe reeks CERTA UPS producten zijn toegevoegd aan de product brochure. Tevens is de vernieuwde producten portaal beschikbaar waar eenvoudig documentatie, handleidingen en prijzen gevonden kunnen worden.

Over enkele weken brengen wij de volgende hoogwaardige productserie van Certa 3 fase systemen op de markt. Nieuwsgierig? Mail ons voor meer informatie op info@theupsfactory.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 november 2016

High-End UPS Systemen

De CERTA UPS is een toonaangevende reeks van enkelfase UPS-oplossingen, welke variëren van 800VA tot 20kVA.

Vanwege de hoge kwaliteit van deze CERTA UPS systemen kan The UPS Factory een 3-jarige fabrieksgarantie afgeven. Deze garantie is uniek in Nederland! Verkrijgbaar in het 4e kwartaal van 2016!

Zowel de CERTA line-interactive als de CERTA + online dubbele conversie UPS-oplossingen, leveren uitstekende operationele efficiëntie, superieure gebruikers mogelijkheden, flexibiliteit en opperste functionaliteit.

Eénfase noodstroomvoorzieningen van The UPS Factory zijn ideaal voor het beschermen van belastingen voor kleine tot middelgrote bedrijven.

De CRT60 line-interactieve UPS zijn ideaal voor de bescherming van CCTV systemen, terwijl ze ook kunnen worden gebruikt ter bescherming van een kantoor server en computersystemen. Andere UPS systemen zoals de CRT400 rotatie UPS-serie zijn geschikt voor meer geavanceerde toepassingen, waaronder back-up van telecom, datacenters en IT-faciliteiten.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 juli 2016

Nieuw: Borri Ingenio Max 200kW!

De nieuwe Borri Ingenio Max 200kW UPS model nu leverbaar via The UPS Factory bv. Deze innoverende UPS met ongekende hoge efficiëntie en Battery Life Care zal ongetwijfeld een enorme hit worden op de Nederlandse UPS markt. Vraag The UPS Factory naar de mogelijkheden!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

29 januari 2016

Enkelfase staande of rackmount UPS  Systemen van 800VA t/m met 10.000VA!

The UPS Factory bv is onder andere leverancier van zeer hoogwaardige en betrouwbare enkelfase UPS systemen welke uitermate geschikt zijn voor kritische IT toepassing. Maar ook in andere markten worden de UPS systemen van The UPS Factory veelvuldig toegepast.

De plug-and-play systemen variëren van de Line-interactive serie (B60 & B200) tot de dubbel-conversie systemen (B400, B400R, B500, B500R) en zijn direct inzetbaar voor uw beveiliging.

De UPS-sen worden veelvuldig toegepast in de kleinere IT-ruimtes of racks in het midden en klein bedrijf MKB, maar ook in industriële omgevingen. De online-dubbel-conversie systemen zijn voorzien van hoge efficiëntie, ec0-modefunctie, intelligente Smart Slot, USB connectie, SNMP connectie, intelligente monitoring software en hebben een mogelijkheid tot uitbreiding van de autonomietijd. De software kan ervoor zorgen dat uw server systemen automatisch en veilig worden afgesloten zonder verlies van data.

Tevens bent u beschermd met de dubbel conversie systemen van verstoringen van de netspanning. Uw achterliggende apparatuur wordt beschermd tegen pieken, dalen, frequentievariaties, net-vervuiling, transiënten, en dergelijke. Tevens bestaat er een mogelijkheid om een redundant N+1 systeem te creëren.  Ook is het mogelijk de UPS als frequentie-omvormer te laten functioneren, bijvoorbeeld met een ingangsfrequentie van 50 Hz en een uitgangsfrequentie van 60 Hz.

Bent u gewend aan de UPS systemen van Eaton, Schneider/APC of een ander merk dan kunt u gerust eens een van onze systemen proberen. De UPS kwaliteit is gelijkwaardig en wordt geproduceerd in dezelfde type fabriek, echter bespaart u een hoop kosten!

Bezoek onze website en bekijk de documentatie en uw prijzen. Schrijf u nu in!

http://theupsfactory.com/upsprijzen/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

29 januari 2016

Borri UPS Systemen tot en met 80kVA met kleine footprint!

The UPS Factory levert nu de Borri systemen tot en met 80 kVA met interne batterijen.

Borri fabriceert als Europese fabrikant al bijna meer als 85 jaar UPS systemen en The UPS Factory is de enige distributeur voor de Benelux.

Borri heeft haar portfolio uitgebreid met nieuwe UPS systemen tot en met 80kVA met interne batterijen waarbij een zeer kleine footprint in gebruik genomen wordt. Ideaal voor de kleinere serverruimtes.

Ontworpen voor bedrijven met kleinere serverruimtes en ideaal om zelf te installeren door de installateur. Deze 3 fasen systemen voldoen aan de laatste eisen in de UPS-markt. De Borri Ingenio UPS beschermt uw bedrijfskritische apparatuur en voorkomt downtime en gegevensverlies.

De nieuwe UPS systemen zijn innovatief, efficiënt, compact en eenvoudige te installeren. De systemen resulteren in lagere operationele kosten door de hoge efficiëntie en lagere warmte dissipatie.

Door toevoeging van de nieuwe modellen is de portfolio van The UPS Factory bv aangaande UPS systemen compleet voor toepassing voor een zeer brede markt. De systemen zijn uitbreidbaar in vermogen en autonomietijd en op afstand te monitoren door middel van een Netwerk Interface.

Kijk op onze website voor de documentatie en de prijzen. Schrijf u nu in!

http://theupsfactory.com/upsprijzen/

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 november 2015

Internet of Things (IoT) vereist een betrouwbare stroomvoorzeining!

Internet of Things (IoT) is een trend waarom niemand heen kan. Het is de toekomst welke in een zeer razend tempo ons nadert en wellicht al tot stand is gekomen zonder dat we er erg in hebben. Het continu verzamelen en verzenden van gegevens zal leiden tot efficiënter sturen van hedendaagse zaken. Het brengt in een razend tempo informatie tot ons, welke onder andere de veiligheid in de leefomgeving kan verbeteren. Internet of Things (IoT) technologie wordt continue verbeterd en werkt goed zolang de stroomvoorziening aanwezig is!

Door Internet of Things (IoT) wordt veel informatie gekoppeld, verwerkt en geanalyseerd. Echter wordt er een schakel in de keten onderbroken door bijvoorbeeld een stroomstoring dan kan dit voor de gehele keten grote gevolgen hebben. Mede voor de Internet of Things (IoT) keten is het van belang een betrouwbare en ononderbroken stroomvoorziening te hebben. Vooral de ononderbroken stroomvoorziening (Lees: UPS - Uninteruptible Power Supply) is van belang. Enkele seconde spanningsverlies kan grote gevolgen hebben op verlies van belangrijke data!

Kortom zolang er niet voorzien is in een UPS systeem voor de routers, switches en andere gerelateerde IoT-apparatuur is een deel van de keten of de gehele keten zwak en onvoorspelbaar. Het advies is dus te bekijken waar het noodzakelijk is om een UPS systeem als ononderbroken stroomvoorzieining in te zetten.

The UPS Factory bv kan u adviseren en leveren van de betreffende "IoT" UPS voorziening!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

19 oktober 2015

NOODSTROOMVOORZIENING IS ESSENTIEEL VOOR BEDRIJFSCONTINUÏTEIT

OUD-BEIJERLAND - Lees onderstaand artikel en ontdek waarom een noodstroom UPS oplossing essentieel is voor uw bedrijfsvoering. 

Magazine Ondernemend P74-75

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

23 september 2015

Partner pagina The UPS Factory Online

OUD-BEIJERLAND - De partner pagina van The UPS Factory is online. Partners en wederverkopers kunnen eenvoudig UPS-sen selecteren met de bijbehorende prijsstellingen en direct de bestelling doen. Zowel enkelfase als driefase UPS systemen zijn hierin te vinden. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

31 maart 2015 (bron:Telegraaf)

Groot deel van Turkije zonder stroom

ISTANBUL - In een groot deel van Turkije is de stroom dinsdag uitgevallen. Premier Ahmet Davutoğlu laat onderzoeken of de stroomstoring misschien is veroorzaakt door een terroristische aanslag of een cyberaanval.

 

Meer dan veertig van de 81 provincies zijn getroffen. Vanuit steden aan de grens met Griekenland tot aan de grens met Iran komen klachten binnen. Onder meer de hoofdstad Ankara en de zakenstad Istanbul zitten sinds omstreeks 10.30 uur (lokale tijd) grotendeels zonder elektriciteit. In sommige wijken zou de stroomvoorziening twee uur later weer mondjesmaat op gang zijn gekomen.

Ziekenhuizen en bedrijven hebben veel last van de stroomuitval. Metro's en trams zijn stilgevallen en de stoplichten doen het niet waardoor op veel plekken files staan. Ook luchthavens zijn getroffen. Vliegtuigen worden daardoor omgeleid, hebben vertraging of vertrekken helemaal niet. Veel fabrieken in het westen, waar de industrie belangrijk is, liggen ook stil.

Het zou gaan om de grootste stroomstoring in vijftien jaar. Het is niet duidelijk waardoor de stroom is uitgevallen. Het ministerie van Energie sluit in elk geval uit dat er te weinig stroom is. Mogelijk is een storing in het hoogspanningsnetwerk het probleem.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27 maart 2015 (bron:Telegraaf)

Stroom wordt nooit 100 procent betrouwbaar'

AMSTERDAM - Het stroomnet blijft een technisch systeem en zal daardoor nooit 100 procent betrouwbaar zijn. Dat stelde hoogleraar Han Slootweg van de Technische Universiteit Eindhoven vrijdag. Volgens hem behoort het Nederlandse net wel tot „het meest betrouwbare van de wereld”.

 De stroomstoring in het hoogspanningsstation in Diemen maakt volgens de hoogleraar eens te meer duidelijk dat stroomstoringen onvermijdelijk zijn. „In Nederland zijn vijftien tot twintig stations die tot de hoogste categorie horen. Diemen is er daar één van. Is daar een probleem, dan zul je dat op grote schaal merken. Werkt het systeem niet mee, dan ben je aan de beurt.”

Slootweg, die tevens leidinggevende is van de afdeling expertise, bedrijfsvoering en stations bij netbeheerder Enexis, verwacht dat er in de komende tien à twintig jaar zomaar weer een stroomstoring zal plaatsvinden gelijk aan die van vrijdagochtend. Toen zaten grote delen van de provincie Noord-Holland en Flevoland zonder stroom en werden in totaal circa 1 miljoen huishoudens gedupeerd, waarmee het een van de grootste stroomstoringen ooit was. „Dat gebeurt en je doet er helemaal niets aan”, vervolgde hij.

Volgens Slootweg moet de oorzaak van de storing tot op de bodem worden uitgezocht. „Is het een technisch probleem, dan valt de oorzaak vaak redelijk snel te achterhalen. Maar het kan ook zomaar een hele tijd duren voordat de onderste steen boven is.”

Slootweg vindt overigens dat de storing relatief snel was opgelost. Om de risico's verder uit te sluiten doen netbeheerders er slim aan preventief in te grijpen. „Blijkt uit het onderzoek dat een component niet werkt, dan moet je dat ook preventief vervangen in andere stations.” Ook zouden onderhoudsregimes van netbeheerders onder de loep moeten worden genomen. „Het is zaak dat je ervan leert”, aldus de hoogleraar.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27 maart 2015 (bron:Telegraaf)

Stroomstoring een van grootste in ons land

RIJSWIJK - De stroomstoring die vrijdag een groot deel van ons land trof is een van de grootste die ons land heeft meegemaakt. Volgens Netbeheer Nederland is de precieze omvang nog niet exact bekend. „Maar we kunnen met zekerheid zeggen dat de storing van vrijdag in de top drie staat”, aldus een woordvoerder.

 

In totaal werden vrijdag circa 1 miljoen huishoudens getroffen door een storing in een hoogspanningsstation in Diemen. De exacte oorzaak van het defect was vrijdagmiddag nog niet bekend.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 januari 2015

UPS met subsidie!! EIA regeling

Wist u dat u bij ons ook terecht kunt voor UPS systemen met een subsidie-regeling volgends de Energie Investerings Aftrek EIA?

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) EIA-regeling:
Via de Energie Investeringsaftrek (EIA) kunnen bedrijven fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. U kunt 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Met deze regeling stimuleert het ministerie van Economische Zaken duurzaam ondernemen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 november 2014

Bangladesh getroffen door grote stroomstoring

DHAKA - Bangladesh is zaterdag getroffen door een grote stroomstoring die het stroomnetwerk in het hele land heeft platgelegd.

De storing begon rond het middaguur (lokale tijd) en is het gevolg van een probleem met een kabel die het stroomnetwerk van India en Bangladesh met elkaar moet verbinden. Dat meldde de Bengalese krant The Daily Star.

Een aantal elektriciteitscentrales kon na een uur weer worden opgestart, maar een deel van het land blijft nog verstoken van stroom. Minister Nasrul Hamid Bipu van Kracht, Energie en Minerale grondstoffen zei dat tegen de avond vrijwel alles weer naar behoren moet werken.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11 september 2014

De Nieuwe B400R Rackmount UPS nu gelanceerd op de Nederlandse markt.

The UPS Factory brengt de nieuwe online dubbel conversie Borri  B400R rackmount UPS op de markt.

De nieuwe B400 R is verkrijgbaar in de maten van 1000VA, 2000VA en 3000VA. Het aanbieden van de allernieuwste technologie van UPS en verbeterde efficiëntie tot 95%, de B400 R stelt klanten in staat om langere autonomietijden en voordeel te bereiken met minder warmte verlies. Het nieuwe "rotatie" systeem levert ook meer bruikbare vermogen met een 0,9 uitgangsvermogen factor.

Een andere belangrijke verbetering van de B400 R is de grootte ervan. Zijn compacte en ergonomische rack en staande ontwerp, maakt het een veel betere pasvorm voor vele 19 inch kasten, in het bijzonder in 2kVA en 3kVA configuraties. Naast het behoud van deze unieke compactheid komt de B400 R komt ook met een grote batterijlader, welke wanneer geïnstalleerd als een rackmount systeem  het mogelijk maakt om maximaal 12 extra batterij modules voor lange autonomietijd toe te passen.

Aanvullende functionaliteit wordt ook bereikt door middel van "hot swap" interne batterijen, welke in een aparte behuizing zit zodat de gebruiker veilig de batterijenkan wisselen zonder dat een uitschakeling van de achterliggende belasting noodzakelijk is.

Betaalbaar, functioneel en betrouwbaar, de B400 R beschikt ook over interactieve software, die compatibel is met een breed scala van besturingssystemen, waaronder Windows, Linux, IBM en HP, alsook gevirtualiseerde platforms, zoals VMware ESX 3.5, 4.0 en 4.1 en VMware ESXi 4.0 is , 4.1, 5.0 en 5.1.

Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en de unieke prijsstellingen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

20 april 2014

Stroomstoring in Weert voorbij

RIJSWIJK - Door een stroomstoring hebben zo'n duizend huishoudens in Weert zondagochtend een paar uur zonder elektriciteit gezeten. Rond 9 uur meldde energiebedrijf Stedin dat de problemen zijn verholpen. De oorzaak van de storing in de Vogelbuurt lag in een defect kabelvak.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28 maart 2014

Stroomstoring na ontploffing in Alkmaar

ALKMAAR - Een deel van de Alkmaarse binnenstad heeft vrijdagochtend korte tijd zonder stroom gezeten. De elektriciteit viel uit na een explosie in een hoogspanningshuisje in de Brillesteeg. Dat lieten de Veiligheidsregio en netbeheerder Liander weten. Op de explosie volgde een brand die snel was geblust.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

6 januari 2014 (bron: Telegraaf)

Deel Friesland zonder stroom na explosie      

Zo'n 10.000 huishoudens in Noordoost-Friesland hebben maandag aan het einde van de middag en begin van de avond zonder elektriciteit gezeten. De oorzaak van de grote stroomstoring was een explosie in een verdeelstation in Dokkum. Dat meldde de brandweer maandag. Ook de Waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog waren in duisternis gehuld.

De brandweer meldde aanvankelijk dat de storing uren kon duren, maar dat viel mee. Monteurs van netbeheerder Liander slaagden er aan het begin van de avond in de elektriciteit om te leiden. Rond 7 uur 's avonds brandden de lampen in het grootste deel van het getroffen gebied weer. De oorzaak van de ontploffing in het transformatorhuis is onbekend. De brand die daarna uitbrak, kon snel worden geblust. Tijdens de storing was de politie slecht bereikbaar en was de waterdruk lager of zelfs helemaal weggevallen, omdat het pompstation van waterbedrijf Vitens ook geen stroom meer had.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28 november 2013 (bron: Telegraaf)

Tap met Teeven niet gewist, maar een stroomstoring      

Het telefoongesprek tussen staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) en de verdachte politicus Van Rey is nooit opgenomen.

Dat was wel de bedoeling, maar er was een storing in de stroomvoorziening van het tapsysteem. Dat schrijft minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) aan de Kamer.Het parlement eiste uitleg na onthullingen in De Telegraaf. Daaruit bleek dat uitgerekend een gesprek tussen de staatssecretaris en Van Rey niet in het strafdossier van de Roermondse politicus zat. Als zij ook over de benoeming van de plaatselijke burgemeester spraken, handelden zijn in strijd met de wet. Uit taps die wel in het dossier zaten, blijkt in ieder geval dat Van Rey daar over wilde spreken met Teeven. Volgens Opstelten liepen er nog 2000 andere taps via ditzelfde systeem tijdens de storing en die werkten dus tijdelijk ook niet. Complottheorieën wijst hij van de hand. "Er is dus nadrukkelijk geen sprake geweest van het wissen van gesprekken, maar van een storing die tot gevolg heeft gehad dat ook bij een groot aantal andere taps die via de betreffende module van het tapsysteem liepen in die 50 minuten geen gesprekken zijn opgenomen." De VVD-minister bevestigt nog eens dat zijn staatssecretaris binnenkort in de zaak Van Rey gehoord wordt als getuige door de rechter-commissaris. Wanneer is nog niet bekend. CDA-Kamerlid Oskam, die om de brief had gevraagd, noemt het 'opmerkelijk' dat er 'kennelijk geen noodvoorziening' is om storingen op te vangen in het tapsysteem. "Uit de brief van de minister blijkt dat het systeem zeer kwetsbaar is." De christendemocraat blijft de zaak met interesse volgen, maar vindt dat de rechter nu aan zet is en niet de politiek.

Teeven (Veiligheid en Justitie) en de verdachte politicus Van Rey is nooit opgenomen.

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  18 november 2013 (bron: Telegraaf)

Grote stroomstoring rondom Nijmegen

Een storing in een hoogspanningskabel van netbeheerder Tennet heeft maandagmorgen voor een grote stroomstoring in en rond Nijmegen gezorgd. Het oostelijk deel van de stad en dorpen als Beek, Berg en Dal, Ooij en Millingen hebben geen stroom. Ook ten westen van de stad in Weurt en Ewijk is de stroom uitgevallen. Vele honderden huishoudens en een groot aantal bedrijven heeft geen stroom. Het is nog niet bekend hoe lang de storing gaat duren.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 september 2013

The UPS Factory op de beurs Elektrotechniek 2013

Breng een bezoek aan de beurs Elektrotechniek 2013 te Utrecht van 30 september tot en met 4 oktober 2013 en bezoek ons op de stand in Hal 12 D068. Maak kennis met de Borri producten en vraag vrijblijvend advies over noodstroom. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 30 juli 2013 (bron: Telegraaf)

Vaker zonder stroom bij hitte

Door de hitte en droogte moeten consumenten rekening houden met nieuwe stroomstoringen. Zwakke delen in het netwerk raken met de warmte versneld defect. Dat stelt Liander, een van de grootste netbeheerders van het land. Gisteren werden door een stroomstoring opnieuw delen van Leiden, Wassenaar en Valkenburg getroffen. In totaal kwamen ruim duizend huishoudens en bedrijven enkele uren zonder stroom te zitten.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

29 juli 2013 (bron: Telegraaf)

Weer stroomstoring Leiden

Delen van Leiden en Wassenaar zitten maandag zonder stroom. De elektriciteit viel iets na 10.00 uur uit. Dat meldde netbeheerder Liander. Iets meer dan 1000 huishoudens en bedrijven zijn getroffen. De oorzaak is een kapotte kabel. Liander verwacht dat de problemen rond het middaguur zijn verholpen.

In het getroffen gebied zijn onder meer museum Naturalis en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) gevestigd. Het gebied zat vrijdag ook zonder stroom. Of er een verband is, is nog niet bekend. De storing van afgelopen vrijdag begon rond 14:50. Halverwege de avond hadden de meeste aansluitingen weer stroom. Het duurde echter tot zaterdagmiddag voor het LUMC weer was aangesloten op het gewone stroomnet.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

26 juli 2013 (bron: Telegraaf)

Grote stroomstoring Leiden door brand

Ongeveer 7000 huishoudens in Leiden en omgeving zitten vrijdagmiddag zonder stroom. Netbeheerder Liander geeft aan de stroom te hebben uitgeschakeld wegens een ongeluk bij werkzaamheden in een zogenoemd onderstation bij de Rijksuniversiteit Leiden. Doordat een kabelhaspel omviel in de kabelgoot, zijn kabels beschadigd en ontstond rook. Daarna is de stroom uitgeschakeld.

 De meeste van 7000 woningen staan in Leiden, maar ook huizen in Rijnsburg en Oegstgeest hebben geen stroom. Het Leidsch Universitair Medisch Centrum zit ook in het gebied dat is getroffen, maar is overgeschakeld op een noodaggregaat. Het is onduidelijk hoe lang de storing duurt, aldus een woordvoerster van Liander.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

25 juli 2013

The UPS Factory op Youtube

Klik op de link voor een korte presentatie van The UPS Factory. http://www.youtube.com/watch?v=tWnNSFeybtg -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 23 juli 2013 (bron: ANP)

Stroomstoring treft Zevenaar

Een groot aantal winkels en andere bedrijven in Duiven, Westervoort en Zevenaar heeft gistermiddag de deuren gesloten vanwege een stroomstoring. Die trof onder meer het centrum van Duiven en een bedrijventerrein waar veel grootwinkelbedrijven zoals Ikea en Makro zijn gevestigd. Volgens netbeheerder Liander hadden 9968 aansluitingenlast van het ongemak. De storing is volgens Liander ontstaan door een ontplofte schakelaar in een onderstation in Zevenaar.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

21 juli 2013 (bron: Rijnmond nieuws)

Korte stroomstoring Oud-Beijerland

Zo'n 1800 huishoudens hebben in Oud-Beijerland zaterdagavond korte tijd zonder stroom gezeten. Monteurs konden de oorzaak van de storing snel achterhalen en de elektriciteitsvoorziening via een omleiding herstellen. Volgens netbeheerder Stedin viel de stroom viel rond 20.54 uur uit in het gebied rond de Zinkweg en tussen de Koninginneweg en de Admiraal de Ruyterstraat. Rond tien uur deed de elektriciteit het weer. De oorzaak was een defecte kabel. Die wordt later opgegraven en gerepareerd. Tot die tijd verloopt de stroomvoorziening via de omleiding

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10 juli 2013 (bron: Algemeen Dagblad)

Vergoeding voor storingen gestegen

Netbeheerders hebben vorig jaar meer aan compensatievergoedingen uitbetaald dan het jaar ervoor. In 2012 werd er ruim 13 miljoen euro uitgekeerd aan klanten die te maken hadden met een langdurige stroom- of gasstoring, blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt. Een jaar eerder was dat nog 9,5 miljoen euro, De langste storing was die in het elektriciteitsnet van Stedin in Nieuwegein. Na een blikseminslag zaten delen van Nieuwegein meer dan een dag zonder stroom. Aan huishoudens daar werd 1,5 miljoen euro aan compensatie uitbetaald. Een huishouden krijgt een vergoeding van 35 euro als een stroomstoring langer dan vier uur duurt. In 2012 zaten consumenten en bedrijven gemiddeld 26 minuten zonder stroom door storingen in elektriciteitsnetten van netbeheerders. In 2011 was dat 21 minuten.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

12 juni 2013 (bron: RTV Oost)

Stroomstoring Enschede

Op het NS station in Enschede stonden tussen half acht en half negen vanochtend alle treinen stil als gevolg van een stroomstoring.

Pro Rail heeft 50 gestrande treinreizigers laten vervoeren met de bus naar het station in Hengelo. De stremming van het treinverkeer duurde ongeveer een uur. Inmiddels is de normale dienstregeling weer hervat.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11 juni 2013 (bron: RTV Rijnmond)

Stroomstoring Rotterdam

Twee Rotterdamse koperdieven hebben in de nacht van maandag op dinsdag een stroomstoring veroorzaakt op het bedrijventerrein Noord-West. Door de hun actie zaten de bedrijven tussen half vier en vijf uur zonder stroom. De mannen van 56 en 30 jaar braken via een leegstaand bedrijfspand een elektriciteitshuis aan de Mijestraat open. Ze schakelden de stroom uit om koper te kunnen stelen. Netbeheerder Stedin stuurde monteurs naar het elektriciteitshuis. Zij betrapten de koperdieven en waarschuwden de politie. De politie drong het pand binnen met een politiehond. De twee mannen lagen op matjes in het bedrijfspand en deden alsof ze sliepen. De politie heeft de mannen aangehouden. Een woordvoerder van Stedin zegt dat de mannen hun leven en dat van de monteurs in gevaar hebben gebracht. ''Op de verbindingen stond 10.000 volt. Verder wisten de monteurs niet welke verbindingen stonden uitgeschakeld. Het achterhalen van de oorzaak werd daardoor een gevaarlijke klus.''

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 juni 2013 (bron: Rijnmond Nieuws)

Stroomstoring Spijkenisse

Een deel van Spijkenisse heeft zondagochtend zonder elektriciteit gezeten. De storing begon rond 09.30 uur en was rond 10.45 uur verholpen. De storing trof ongeveer 800 woningen in het gebied rond de Schenkelweg, de Elementenweg, het Kolkplein, de Ruwaard van Puttenweg en de Groenewoudlaan. Ook bij het Ruwaard van Puttenziekenhuis viel de elektriciteit uit. Daar sloegen de noodaggregaten aan, zodat de ziekenhuis niet zonder kwam te zitten. In het gebied waar de elektriciteit uitviel, ligt ook metrostation Spijkenisse Centrum, maar de metro had er geen last van. De oorzaak van de stroomstoring was een kapotte kabel.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

25 april 2013 (bron: Telegraaf)

Stroomstoring Utrecht en Woerden

De stroomstoring in Woerden en de Utrechtse wijken Lunetten, Tolsteeg en Hoograven was donderdag tegen middernacht helemaal voorbij. Ongeveer 12.000 huishoudens en bedrijven hadden vanaf negen uur in het donker gezeten. Zowel in Woerden als in Utrecht was een kapotte kabel de boosdoener, meldde netbeheerder Stedin.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

22 april 2013

Flexible en slimme UPS systemen FXS!

Borri gelooft dat in de energievoorziening van alle datacenters de meeste kans is om verdere verhoging van de efficiëntie te kunnen bewerkstelligen. Borri werkt samen met de partners om de energiekosten te kunnen verlagen. Het is echter ook van cruciaal belang dat de exploitanten kiezen voor een UPS oplossingen die niet alleen kan zorgen voor een hoog rendement niveau, maar ook kan zorgen voor een betrouwbare back-up power. UPS-systemen vormen de basis van de elektrische infrastructuur van een datacenter en zorgen voor fysieke 'verzekeringen', het beschermen van de veilige werking van de IT omgeving. Het is daarom van groot belang dat de exploitanten niet worden verblind door het streven naar een grotere efficiëntie en daarbij het primaire doel van het UPS-systeem - ultieme bescherming tegen stroomuitval niet vergeten . Een conventioneel UPS-oplossing, die actief is in echte online dubbele conversie (VFI) zal zorgen voor de hoogste mate van bescherming. Echter heeft, historisch gezien,  dit type configuratie een lager niveau van efficiëntie. De efficiëntie cijfers kunnen een verdere daling veroorzaken wanneer meerdere UPS systemen worden gebruikt als parallel systeem voor redundantie, waarbij de maximale belasting tot 50 procent van de totale capaciteit per UPS bereikt wordt. Al vele jaren hebben UPS-systemen een ECO-optie, of een directe lijn modus (meestal VI of VFD). Dit omzeilt de online dubbele conversie technologie en maakt het mogelijk om, direct stromen van input naar output te sturen. Deze configuratie verhoogt aanzienlijk de efficiency niveaus, maar snijdt ook het beschermende karakter van de UPS. Waar eens deze functie werd gebruikt voor niet-gevoelige apparatuur zoals noodverlichting systemen die niet werkelijk worden beïnvloed door een korte stroomonderbreking, worden nu sommige datacenters uitgevoerd met behulp van de ECO-modus als standaard instelling, om stroom te besparen. Sommige UPS fabrikanten voeren nu de ECO-mode als standaard instelling op de UPS. Een deel van de ECO functie is nu mogelijk te wijten aan de recente ontwikkelingen in de technologie. Dit heeft geresulteerd in de toegenomen intelligentie van UPS-oplossingen, waardoor de UPS automatisch kiest welke modus aangezet wordt, afhankelijk van netspanning omstandigheden en historische gegevens. Sommige van de UPS-fabrikanten hebben het datacenter managers onmogelijk gemaakt om de instellingen ter voorbereiding van zelfs een geplande stroomuitval handmatig te kunnen wijzigen verwijderd! Deze nieuwe technologieën kunnen nu een rendement van 95-98 procent behalen. Dit is een aanzienlijke stijging in vergelijking met conventionele online dubbele conversie UPS, maar het is onderworpen aan een zeer significante compromis. Elke moderne UPS, die werkt standaard op deze manier (VI of VFD) om te reageren op een probleem met de netvoeding. De UPS reageert binnen enkele milliseconden, maar die paar milliseconden kunnen een compromis zijn voor de veilige werking van het servergebruik welke ondersteund wordt door de UPS. Conventionele online dubbele conversie UPS-oplossingen zijn niet in staat om dezelfde efficiëntie niveaus te bereiken, maar ze bieden een constante output aan de belasting die is geïsoleerd van het lichtnet. Ze beschermen de aangesloten apparatuur van alle verstoringen en levert dus veel betere bescherming tegen stroomuitval. Echter, bij Borri geloven we dat managers van datacenters niet zou moeten kiezen tussen een hoog rendement met een gecompromitteerde bescherming of volledige bescherming met een verminderde efficiëntie. Na een uitgebreid onderzoek en ontwikkeling heeft Borri een UPS-systeem ontwikkeld die het beste van beide werelden te bieden heeft. Beschikbaar vanaf 60kVA en hoger, de UPS-systemen zijn van traditionele ontwerpen en integreren online dubbele conversie topologie. Ze hebben ook een uitgang scheidingstransformator standaard om de ultieme bescherming te bieden, te wijten aan galvanische isolatie van de kritische belasting van input spikes, pieken, omvormer switching apparatuur en DC-spanningen. Investeringen op componentniveau zorgt ervoor dat gebruikers maximale bescherming krijgen van het werken in online dubbele conversie modus, waarbij ook een hoog rendement bereikt kan worden. Deze geavanceerde UPS-oplossingen van Borri kan werken bij efficiëntie van 95 procent bij volledige belasting, en zelfs meer dan 93 procent bij halve belasting en lager, zodat gebruikers de inzet van de redundantie nog steeds kan bereiken met een indrukwekkende efficiency winst. Niet tevreden met deze efficiency van 95% dan is er de optie voor Smart Online-modus (SOL) toegevoegd aan de systemen, waardoor de controle aan de gebruiker is en de mogelijkheid is om de UPS om te schakelen tussen dubbel conversie systeem en een directe lijnverbinding tussen input en output met een uitgebreide controle functie van de ingangsspanning. Het belangrijkste is dat datacenter managers volledige controle kunnen nemen over het systeem en wensen. Overweging kunnen nu worden gedaan aan de hand van het benodigde vermogen, dag-tot-dag energieverbruik en milieu-impact. De FXS-upgrade geeft datacenter operators de flexibiliteit met betrekking tot de vraag of ze actief zijn in online dubbele conversie (VFI) voor volledige bescherming of draaien Smart Online Modus voor nog hogere efficiëntie. De flexibiliteit van het systeem maakt het mogelijk om deze beslissing voortdurend te worden beoordeeld en aangepast zoals vereist is door het datacenter.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 maart 2013 (bron: Telegraaf)

Huishoudens in 2012 langer zonder stroom

Huishoudens in Nederland hebben vorig jaar langer last gehad van stroom- en gasstoringen dan het jaar daarvoor. De stroomuitval per huishouden lag in 2012 op 27 minuten, terwijl dat in 2011 nog 23 minuten was. Wat gas betreft lag de uitval vorig jaar op 1 minuut en 4 seconden. In 2011 was dat nog 43 seconden. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Netbeheer Nederland. Een duidelijke verklaring voor de verhoging is er niet. De woordvoerder zegt dat de cijfers altijd iets fluctueren. „Als je het storingsgemiddelde van 2012 over de afgelopen 5 jaar bekijkt, zijn de verschillen weer niet zo groot”, aldus de woordvoerder. De betrouwbaarheid van het Nederlandse elektriciteitsnet is volgens de cijfers wel iets verbeterd als je kijkt naar het vijfjarig gemiddelde. „De beschikbaarheid van elektriciteit is in Nederland ook beter dan in de meeste ons omringende landen. In totaal zijn 8 miljoen huishoudens en bedrijven op het Nederlandse elektriciteitsnet aangesloten en 7,1 miljoen op het gasnet”, aldus Netbeheer Nederland. Stroom- en gasonderbrekingen worden in de meeste gevallen nog steeds veroorzaakt door graafwerkzaamheden. Bij het gasnet ligt dat percentage op 30 procent en op het laagspanningsnet wordt 29 procent van alle storingen veroorzaakt door graafschade. „Daarnaast komen in het elektriciteitsnet sluimerende storingen voor die het gevolg zijn van graafschades in het verleden”, zegt de woordvoerder. De beheerders van de elektriciteitsnetten investeren jaarlijks ruim 2 miljard euro in nieuwe technologie om zo storingen sneller te kunnen opsporen. Zo moet de duur van storingen en de omvang ervan worden verkleind.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28 feb 2013 (bron: Telegraaf)

Stroom op afstand regelen

Energiebedrijven azen erop om uw koelkast, wasmachine, diepvries of tv op afstand te bedienen. De eigenaren van de netten, zogeheten netwerkbedrijven, hebben via hun Europese brancheorganisatie bij de Europese Commissie een idee gelanceerd om te zien in hoeverre toegang tot elektrische apparaten van individuele consumenten wettelijk af te dwingen is. Dit meldden hooggeplaatste bronnen in Brussel, waar nog wordt getwijfeld of medewerking moet worden verleend. Voorheen zorgden kolen, gas en kerncentrales voor een stabiele aanvoer van elektriciteit. Inmiddels is door de grote groei in zonnepanelen en windmolens, de aanvoer van elektriciteit erg afhankelijk geworden van het weer. De eigenaren van hoog- en middenspanningsnetten zitten daarom met de handen in het haar, want zowel te veel als te weinig stroom betekent kans op grootschalige stroomstoringen. Het liefst zouden ze stroom aftappen uit apparaten als er te weinig is, en apparaten inschakelen, of goedkoop opladen, indien er een overschot aan stroom is. 

IMG_2383.jpg (2.03MB)
IMG_2383.jpg (2.03MB)
 
E-mailen
Bellen
Map
LinkedIn